Lægeurtehaven er en forening

Lægeurtehaven, som dyrkes økologisk, har eksisteret siden 1995 og drives af Endelave Lægeurtehaveforening. Det ca. 9000m2 store areal, som udgør Lægeurtehaven, er stillet til rådighed af Horsens Kommune, som også støtter projektet med et årligt tilskud. 
Det er først og fremmest øboerne og sommerhusejere, der er medlemmer af foreningen, men alle interesserede er velkomne i foreningen. Det koster 75 kr. om året at være medlem. 
Formålet med Lægeurtehaven er bl.a. at have en turistattraktion på Endelave med baggrund i øens naturlige resurcer.
For øjeblikket (2018) har viforpagtet cafeen ud, mens en gruppe producenter driver butikken i fællesskab og Besøgshaven drives af foreningen.

Lægeurtehaven beskrives i Campaya Sommeerhusudlejnings ferieguide, se Campaya Sommerhusudlejning

 

 

 

 

Planterne fortæller historier

I Besøgshavens øverste afdeling kan du gå en rundtur i lægeplanternes historie fra oldtid til nutid. Den nederste afdeling handler om vilde planter på Endelave og hvad man kan bruge dem til. Her er temaer som f.eks.: "Spis de vilde planter og bær", "Mix din egen kryddersnaps i naturen på Endelave" og "Pas på, der er også giftige planter i naturen".
Vores planteguide i bogform kan lånes med ind i haven, bøgerne ligger i den lille trækasse på opslagstavlen til højre for indgangen. Bogen kan også købes til at tage med hjem for 75 kr i butikken eller hos ø-guiden (mobil 2463 9833). 

Café

Nyd roen, stemningen og den smukke have mens du får en kop kaffe, en øl eller lidt at spise i Lægeurtehavens hyggelige café.
 

Ø-produkter

Ø-butikken er et fælles projekt for 12 - 14 øboere, som både producerer varerne og sælger dem i butikken. Her kan du finde mange forskellige ting, lige fra friske, økologiske æg til strikkede sokker. 
Spegepølser, friskmalet, økologisk dalarhvedemel, økologisk flødeost, urtesalt, Endelaveøl, syltetøj og Endelavehonning er andre eksempler på fødevarer fra øen. Er man til håndarbejde og kunsthåndværk kan vi tilbyde f.eks. glaskunst, endelavestrik, uldgarn med videre. Desuden sælger vi shampoo, cremer og massageolier, lavet af naturlige ingredienser samt bøger, bolcher m.m.

Meld dig ind

Hvis du vil støtte Lægeurtehaven, kan du melde dig ind ved at henvende dig til et af bestyrelsens medlemmer, eller medlemskort kan købes i butikken. Det koster 75 kr. om året at være medlem.

Bestyrelsen i 2019 betår af:

Dorte Knudsen,dorteendelave@live.dk
Birthe Olsen, mail@birtheolsen.dk
Hanne Nymand, peter.nymand@mail.dk
Jørn Martin Stenhold, jmsteenhold@privat.dk
Suzanne Larsen,ssmlarsen@gmail.com